Urner

Valget af en urne behøver ikke være svært

At skulle træffe beslutninger omkring begravelse kan være et lidt anstrengende forløb, især hvis du har oplevet et pludseligt dødsfald i familien eller i den nærmeste omgangskreds. 
Derfor ønsker vi at gøre vores til, at processen er så overskuelig som muligt.

Vi tilbyder at varetage mange eller alle af de praktiske gøremål i forbindelse med begravelsesceremonier. En af de beslutninger, der skal træffes angår valget af urne, hvis man ønsker en bisættelse.

Mere end 30 urner samt skræddersyede urner

Hos Lillerød-Engholm Begravelsesforretning ønsker vi at gøre valget af urne så let som muligt for dig, som bor i og i nærheden af Allerød og Hillerød.
Derfor har vi mere end 30 forskellige urner af forskellige materialer og udseende. Derudover har vi et tæt samarbejde med vores leverandør Fuglebjerg Kistefabrik, som kan producere lige præcist den urne, du ønsker.

Hvilken urne skal man vælge?

Valget af urne afhænger naturligvis af, hvilket udseende af urnen, man ønsker. Derudover er der med hensyn til materialevalg flere forskellige regler, der har betydning for, hvilken urne der i sidste ende kan vælges.

Ved en fællesgrav bruger man altid nedbrydelige urner, som nedbrydes i løbet af 10 år. Disse produceres af naturmaterialer i form af plantefiber og voks.
Har man privat gravsted, kan der være mulighed for, at man må bruge en keramikurne, bestående af jern, kobber eller stentøj - det vil sige materialer der ikke nedbrydes, og altså netop derfor ikke anvendes i fællesgrave.

I Københavnsområdet vælger omkring 90 % at blive kremeret, hvor der udelukkende bruges de såkaldte miljøurner, der nedbrydes indenfor 10 år. Ønsker du ikke at benytte én af vores standard urner, kan du vælge selv at designe én, og du kan blandt andet få inspiration fra vores farveskema og ved at se de over 30 urner, vi har stående i forretningen.
De fleste vælger at få nedsat deres urne, men der er også enkelte, som vælger at få urnen sat i en urnemur, som findes på nogle af de større kirkegårde i Danmark.

Få uforpligtende hjælp til valg af urne

Ønsker du vores hjælp til valget af urne, viser vi dig naturligvis gerne vores udvalg af urner til bisættelser. Ring gerne på 48 16 01 80, og vi kan aftale nærmere. Har du spørgsmål omkring urner, bisættelse eller begravelse, besvarer vi også gerne disse helt uforpligtende.