Bisættelse

Hjælp til bisættelse i Allerød & Hillerød 

Hos Lillerød-Engholm Begravelsesforretning ønsker vi at gøre det så overskueligt som muligt for dig at sige farvel til en, du har kær. Det er aldrig nemt at miste, men vi kan som bedemænd give vores bidrag. Det tror vi på, at vi bedst gør ved at stille de rigtige spørgsmål til dig, sådan at vi finder ud af, hvordan bisættelsen skal tilrettelægges, for at du og de andre pårørende får sagt farvel på bedst mulig måde.

Hvad er en bisættelse?

Nu til dags vælger mange danskere at blive bisat. Faktisk så mange, at det er blevet den mest almindelige begravelsesform i Danmark.

Ved en bisættelse bliver kisten efter begravelsesceremonien kørt til et krematorie, hvor den brændes. Omtrent 1-2 uger senere nedsættes urnen i jorden på det valgte gravsted, og de pårørende kan være med til nedsættelsen, hvis det ønskes.
Som regel forgår en bisættelsesceremoni i en kirke, men kan også foregå andetsteds, såsom i et privat hjem.

Hvordan foregår en bisættelse?

Ceremonier ved bisættelse kan foregå på flere forskellige måder. Valgene om, hvad der skal foregå til bisættelsen afhænger blandt andet af, hvorvidt afdøde var religiøs.

På forhånd aftales det, hvem der løfter kisten ud til rustvognen, og de andre deltagende ved bisættelsen følger med ud til rustvognen, når kisten bæres ud. Her siges der for de flestes vedkommende farvel, og de mest nærtstående personer siger endvidere et sidste farvel, når de nedsætter urnen en anden dag, efter kremeringen har fundet sted.
Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan en bisættelse sædvanligvis foregår, besvarer vi gerne dine eventuelle spørgsmål.

Et lidt nemmere forløb

Hos Lillerød-Engholm Begravelsesforretning har vi siden 1935 hjulpet mennesker i og i nærheden af Allerød & Hillerød, når de har mistet en person, der var betydningsfuld i deres liv.
Vi ønsker at gøre, hvad vi kan, for at gøre forløbet lettere at komme i gennem for dig og de andre pårørende. Derfor bistår vi gerne med gratis rådgivning.

Du kan ringe til os på 48 16 01 80 eller sende os en mail på biss@mail.dk, og vi hjælper dig videre snarest.

 

Priser på bisættelse